2022-05-07 09:30:41• hírek • Bede Emőke

Állásbörzét szerveznek a Szatmár megyei munkakeresők számára

Archív felvétel.
Archív felvétel.

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) május 20-án, 9 és 16 óra között ismét általános állásbörzét szervez Szatmárnémetiben, a Szakszervezetek Művelődési Házában – tájékoztatta híroldalunkat az ügynökség.

A börzére természetesen nem csak azokat várják, akik jelenleg álláskeresési fázisban vannak, hanem azokat is, akik egy esetleges szakmaváltáson gondolkoznak, ám e lépés előtt felmérnék a munkaerőpiac kínálta lehetőségeket.


Az állásbörze egyértelmű célja, hogy növeljék általa a foglalkoztatottsági rátát, ennek érdekében pedig igyekeznek megteremteni a munkáltatók és az álláskeresők között a közvetlen interakció lehetőségét. Éppen ezért az AJOFM arra buzdítja a munkáltatókat, hogy vegyenek részt a seregszemlén, hiszen így első kézből ismerhetik meg a munkaerőpiacot, és már a helyszínen kiválaszthatják azokat, akikkel egy állásinterjú keretében is megismerkedhetnének, mi több, az előző évek tapasztalatai alapján nem ritkán előfordul az is, hogy valakivel már a börze helyszínén sikerül megállapodni a munkába állás feltételeiről.


Mindazon cégek, akik szeretnének standjukkal jelen lenni az eseményen, az ajofm.sm@anofm.gov.ro e-mail címen vagy az ügynökség szatmári székhelyén, a Ion Ghica utca 36. szám alatt jelezhetik erre vonatkozó szándékukat.


Az AJOFM által kínált szolgáltatások egyébként teljesen ingyenesek bárki számára. Mindazok, akik beregisztrálnak hozzájuk, többek között szakmai tanácsadáson vehetnek részt és segítik őket a képességeiknek megfelelő állás megtalálásában, illetve ezen felül az ügynökség rendszeresen szervez olyan foglalkozásokkal kapcsolatos tanfolyamokat is, amelyekre a legnagyobb igény mutatkozik a munkáltatók felől.


2022 első negyedévében a Szatmár megyei ügynökség egyébként nem kevesebb mint 1034 főt juttatott álláshoz. A március 31-ig munkához juttatott személyek közül 577-en 45 évnél idősebbek voltak, 95-en 35 és 45 év közöttiek voltak, a 25 és 35 év közöttiek száma 90 volt, a 25 éven alattiak száma pedig elérte a 272-t. A nemek és lakhelyek szerinti megoszlás tekintetében 584 férfinak és 450 nőnek, illetve 486 városinak és 548 vidékinek sikerült állást találni. Ami pedig az iskolázottsági szintet illeti, a munkába állók helyzete így alakult:

  • Középiskola vagy posztlíceum: 350
  • Általános iskola: 273
  • Szakiskola: 226
  • Egyetem: 66
  • Iskolázatlan: 100
  • Posztlíceum: 19
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: